Figyelem! Tavaly szeptemberben megváltoztak a túlfizetések visszautalásának szabályai


Ismét szeretnénk ügyfeleink figyelmét felhívni arra, hogy 2023. szeptember 1-től a lejárt tartozással nem rendelkező ügyfeleinknél, a távhőszolgáltatásról szóló törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet módosítása értelmében, a túlfizetés összege a következő számlá(k)ban kerül jóváírásra, amennyiben ügyfeleink nem rendelkeznek ettől eltérően.

Ha az elszámolást követően nem szeretné, hogy a túlfizetés összege a későbbi számláiban kerüljön beszámításra, akkor erről a szándékáról nyilatkoznia szükséges társaságunk felé, ez esetben az 1000 Ft-ot meghaladó túlfizetés esetén a teljes összeget a nyilatkozatában megadott bankszámlára utaljuk.

Csoportos beszedési megbízással rendelkező ügyfeleinknek nem kell külön nyilatkozatot tenniük, a teljes összeget automatikusan a bankszámlára utaljuk.

A nyilatkozat megadása vevő (fizető) azonosítóra/partner kódra történik. Több felhasználási hellyel rendelkező ügyfeleink esetében a nyilatkozat a vevő (fizető) azonosítón/partner kódon nyilvántartott összes felhasználási helyre vonatkozik.

A nyilatkozat nyomtatvány itt elérhető és elektronikusan kitölthető. Figyelem, csak aláírt nyilatkozatokat tudunk elfogadni.

https://www.petav.hu/hu/egyeni-bankszamlas-nyilatkozat

Letölthető nyilatkozat pdf formátumban:

letöltés

A nyilatkozat

-             internetes ügyfélszolgálati oldalunkon (https://ugyfelszolgalat.petav.hu/),

-            személyesen az ügyfélszolgálati irodáinkban (Pécs, Magyar Lajos utca 4. vagy Búza tér 8/B.),

-            vagy e-mail-en keresztül tehető meg úgy, hogy a fenti űrlapot kitöltik, aláírják és eljuttatják az alábbi e-mail címre:  ugyfelszolgalat@petav.hu