Ugrás a tartalomra

Bemutató hőközpont


A távfűtéssel kapcsolatos ismeretterjesztés és a korszerű technológiák népszerűsítése ugyanúgy társaságunk feladatai közé tartozik, mint a lakások fűtése és használati melegvízzel való ellátása. Sok évre visszanyúló tradíciói vannak nálunk a különféle programoknak, amelyeken betekintést engedünk az egyes távfűtési létesítményekbe, legtöbbször a Tüzér utcai cégközpont legérdekesebb részeibe.

A 2024-ben átadott bemutató hőközpont ebbe az ismeretterjesztő munkába hoz új minőséget. Meglehetősen rendhagyó helyszínről van szó, hiszen ez egy napi 24 órában üzemelő ipari létesítmény. Újszerűvé és érdekessé két tényező varázsolja: egyrészről a legkorszerűbb műszaki megoldások, másrészről az ezeket kiegészítő informatív, játékos vizuális elemek.

Járja be otthonról bemutató hőközpontunkat egy virtuális sétán erre a linkre kattintva!

 

Természetesen lehetőség van ténylegesen is ellátogatni hozzánk, hiszen a bemutató hőközpontunk vendégei:

  • makettek, infografikák és térképek segítségével fedezhetik fel a pécsi távhőrendszert.
  • megtudhatják, mitől lesz modern és fenntartható egy távfűtött épület.
  • testközelből láthatják, hogyan alakul át a néha 100 fok feletti erőművi forróvíz kellemes hőmérsékletű fűtővízzé.
  • számos érdekességet hallanak az adott esetben a saját otthonaikat is melegítő pécsi zöld távhőszolgáltatásról.

A távhős ismeretterjesztést a PÉTÁV szakemberei tartják, a program nagyjából egy órás.

A legfontosabb tudnivalók a látogatással kapcsolatban:

  • A hőközpontban csak csoportokat tudunk fogadni, előzetes bejelentkezést követően.
  • A minimális csoportlétszám 10 fő, a maximális 25 fő.
  • Látogatásra az előzetesen megadott időpontokban, minden hónap utolsó csütörtökén 9:00-tól és 11:00-tól van lehetőség.
  • A látogatáson kizárólag 12 év felettiek vehetnek részt.
  • Elsősorban épületgépészeti szakmákat tanuló szakközépiskolásokat, egyetemi hallgatókat, szakmabelieket és pályaválasztás előtt álló általános iskolásokat várunk.

A jelentkezéshez kérjük, töltse ki a lenti űrlapot. A sikeres regisztrációról megerősítő emailt küldünk. Amennyiben nem kapja meg az emailt, problémába ütközik a jelentkezés során, vagy speciális kérései vannak, írjon nekünk „bemutató hőközpont” tárggyal az info@petav.hu címre! 

Ha egyetlen választható időpontot sem lát, akkor sajnos a következő három hónapra minden látogatási lehetőségünk betelt. A további dátumokat a következő hónap elején fogjuk elérhetővé tenni.

Akkor sem kell lemondania a távfűtési élményprogramól, ha csak egyedül, vagy csak kisebb társasággal szeretné megnézni a bemutató hőközpontot. Rendszeresen szervezünk nyílt nap-jellegű alkalmakat – például minden ősszel az Erőművek Éjszakáján – amelyeken bárkit szívesen látunk. Ezekről az eseményekről a honlapunkról vagy a helyi médiából tud tájékozódni.