Ugrás a tartalomra

Melegvízmérőkkel kapcsolatos információk


A használatimelegvíz-mérőknek, az ügyfelekkel kötött megállapodás alapján, a zavartalan szolgáltatás, mérőleolvasás és a mérőn mért felhasználás elszámolása érdekében meg kell felelniük a műszaki - és az elszámolási mérőkre vonatkozó előírásoknak.

Az egyedi melegvízmérővel rendelkező fogyasztóknál a vízmérők műszaki felülvizsgálatát (működőképesség, tömítettség, plomba épség, azonosító adatok ellenőrzése) és leolvasását évente egyszer végzik el a PÉTÁV Kft. munkatársai. Kérjük fogyasztóinkat, hogy az évi egyszeri leolvasáskor - melynek időpontjáról az épület bejárati ajtajára helyezett tájékoztatón értesítjük ügyfeleinket - segítsék leolvasóink munkáját.

Fogyasztónk igényeihez igazodva társaságunk két időpontot kínál fel a mérők leolvasására, melyből az egyik időpont 16 óra utánra esik. Ha fogyasztónknak egyik időpont sem alkalmas, kérjük, az értesítést követően, időpont egyeztetés céljából keresse ügyfélszolgálati irodánkat.

Melegvízmérők leolvasásának időpontjai:

Az alábbi  térképes kereső használatával, az épület címének beírása után azt is megtudhatjuk, hogy egy adott épületben a közeljövőben lesz-e melegvízmérő-leolvasás vagy mérőcsere.

Társaságunk a melegvíz felhasználás egzakt mérését úgy valósította meg, hogy fogyasztóink kényelme és biztonsága érdekében, lehetővé tette a mérőknek a felhasználók lakásaiban való elhelyezését. A korrekt partneri viszony megkívánja, hogy ezért a kényelemért cserébe a fogyasztók tegyék lehetővé és könnyítsék meg mérőleolvasóink bejutását a lakásokba, melyet a használati melegvíz elszámolására kötött megállapodásban vállaltak is a lakók.

A mérő hitelességével, pontosságával, leolvasásával kapcsolatos kétely, észrevétel esetén, kérjük, hogy ügyfélszolgálatunkon érdeklődjenek, továbbá az észlelt rendellenességet vagy hibát (pl. megállt a mérő, párás a számlap, sérült a plomba) ott jelentsék be. A meghibásodott mérő cseréje díjmentes, ha a meghibásodás nem szándékos beavatkozás következménye.

A lejárt hitelességű mérők cseréjéről a PÉTÁV Kft. díjmentesen gondoskodik. A csere időpontjáról társaságunk szintén előre értesíti a lakókat.

A melegvízmérők leolvasását, cseréjét végző munkatársaink fényképes igazolvánnyal rendelkeznek.

 

Vigyázzunk a plombákra! Figyeljünk a melegvízmérőkre! Ellenőrizzük a főelzáró szerelvényt!

Az alábbi tájékoztaból megtudhatja, pontosan mire kell figyelnie.

 

Mérőleolvasó munkatársaink:

Bathó-Pétersz Erika

 

Feigl Anikó

 

Gyenis Tünde

 

Kis Ildikó

 

Kovács Veronika

 

 

Loboda Gyula

 

Méhészné Szabó Czinderi Krisztina

 

Novákovics Zsoltné

 

Tapsonyi Norbert