Véget ért a fűtési időszak


2021. május 25.

Júniusban kezdődik az elszámolás

A 2020-2021-es fűtési időszakban, az előző fűtési időszakhoz képest, az enyhe tél ellenére, a szokatlanul hűvös tavasz miatt hidegebb volt.  A fűtésszolgáltatást május 11-én állította le társaságunk.

Júniusban minden olyan lakossági ügyféllel elszámolunk, ahol a lakóközösség a fűtési időszakot követően a lakások fűtött légköbmétere alapján számol el. Azoknál felhasználói közösségeknél, ahol a fűtési költség felosztása a radiátorokra felszerelt költségmegosztók alapján történik, a felhasználói részarányokat tartalmazó listák birtokában tudunk csak elszámolni (amit a lakóközösség képviselője juttat el társaságunkhoz). 

Az elszámoló számlák tartalmazzák az elszámolási időszak hőfelhasználásának mért adatait, a kiszámlázott előlegeket és a tényleges fűtési költség felhasználási helyre jutó díját. A tárgyhavi díjtételeket (fűtés és használati meleg víz) külön számlában számlázzuk ki. Azon ügyfeleinknél, ahol a fűtéselszámolás hónapjában használati melegvíz-elszámolás is történik, ott a két elszámolás egy számlában jelenik meg.

A közelmúltban minden ügyfelünkhöz eljutott társaságunk számlamagyarázata, amellyel a számlákon való eligazodást szeretnénk segíteni. A számlamagyarázat társaságunk honlapján is elérhető. Ha a számlákkal kapcsolatban bármilyen további kérdés felmerül, ügyfélszolgálatunk munkatársai is készséggel állnak rendelkezésre.