Szeptembertől változnak a túlfizetések visszautalásának szabályai


2023. szeptember 1-től a túlfizetés összege a következő számlában kerül jóváírásra, amennyiben ügyfeleink nem rendelkeznek ettől eltérően.

Azokban az esetekben, amikor a fűtés és használati melegvíz elszámolásakor a kiszámlázott részszámlák összege meghaladja az igénybe vett szolgáltatás tényleges költségét, túlfizetés keletkezik.

 

2023. szeptember 1-től a lejárt tartozással nem rendelkező ügyfeleinknél, a távhőszolgáltatásról szóló törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet módosítása értelmében, a túlfizetés összege a következő számlá(k)ban kerül jóváírásra, amennyiben ügyfeleink nem rendelkeznek ettől eltérően.

 

Ha az elszámolást követően nem szeretné, hogy a  túlfizetés összege a későbbi számláiban kerüljön beszámításra, akkor erről a szándékáról nyilatkoznia szükséges társaságunk felé, ez esetben az 1000 Ft-ot meghaladó túlfizetés esetén a teljes összeget a nyilatkozatában megadott bankszámlára utaljuk.

 

Csoportos beszedési megbízással rendelkező ügyfeleinknek nem kell külön nyilatkozatot tenniük, a teljes összeget automatikusan a bankszámlára utaljuk.

 

A nyilatkozat megadása vevő (fizető) azonosítóra/partner kódra történik, több felhasználási hellyel rendelkező ügyfeleink esetében a nyilatkozat az erre nyilvántartott összes felhasználási helyre vonatkozik.

 

A nyilatkozat

-             internetes ügyfélszolgálati oldalunkon (https://ugyfelszolgalat.petav.hu/),

-            vagy személyesen az ügyfélszolgálati irodáinkban (Pécs, Magyar Lajos utca 4. vagy Búza tér 8/B.)  tehető meg.