Már folyik az elszámolás ügyfeleinkkel


2022. június 14.

A 2021-2022-es fűtési időszakban, az előző fűtési időszakhoz képest, az enyhe tél ellenére az átlaghőmérséklet alacsonyabban alakult, mivel az őszi és tavaszi időszakban jóval hidegebb volt a szokottnál. A fűtésszolgáltatást május 3-án állította le társaságunk.

Júniusban minden olyan lakossági ügyféllel elszámolunk, ahol a lakóközösség a fűtési időszakot követően a lakások fűtött légköbmétere alapján számol el. Azoknál felhasználói közösségeknél, ahol a fűtési költség felosztása a radiátorokra felszerelt költségmegosztók alapján történik, a felhasználói részarányokat tartalmazó listák birtokában tudunk csak elszámolni (amit a lakóközösség képviselője juttat el társaságunkhoz). 

Az elszámoló számlák tartalmazzák az elszámolási időszak hőfelhasználásának mért adatait, a kiszámlázott előlegeket és a tényleges fűtési költség felhasználási helyre jutó díját. A tárgyhavi díjtételeket (fűtés és használati meleg víz) külön számlában számlázzuk ki. Azon ügyfeleinknél, ahol a fűtéselszámolás hónapjában használati melegvíz-elszámolás is történik, ott a két elszámolás egy számlában jelenik meg.

A közelmúltban minden ügyfelünkhöz eljutott társaságunk számlamagyarázata, amellyel a számlákon való eligazodást szeretnénk segíteni. Ha a számlákkal kapcsolatban bármilyen további kérdés felmerül, ügyfélszolgálatunk munkatársai is készséggel állnak rendelkezésre.