Hogyan fizessük egyszerűen és biztonságosan a távhőszámlákat?


A távfűtési számlákkal nem kell minden hónapban sorban állni a postán, hanem otthonról, kényelmesen intézhetjük a befizetésünket. Ügyfeleinknek többféle megoldást kínálunk, amelyek közös jellemzője, hogy kényelmesebbek és gyorsabbak, mint a készpénzes csekkbefizetés.

Mindenekelőtt javasoljuk ügyfeleinknek, hogy a papíralapú számláról váltsanak a biztonságos, környezetbarát és kényelmes távszámlára. Aki a távhőszámláit közvetlenül e-mailben, elektronikusan szeretné megkapni a jövőben, annak nincs más dolga, mint a PÉTÁV Kft. e-ügyfélszolgálatán igényelni a távszámla szolgáltatást. A regisztráció során megadott e-mail címre minden távhőszolgáltatási számla elkészítését követően a PÉTÁV Kft. egy tájékoztató e-mailt küld a számla fontosabb adataival, és mellékeli a PDF alapú számlaképet, amely tartalmában és külalakjában teljesen megegyezik a hagyományos, papír alapú számlákkal. Az e-mail tartalmaz egy direkt fizetési linket is, melyre kattintva az ügyfelek közvetlenül is kiegyenlíthetik számlájukat.

A számlákat is a PÉTÁV e-ügyfélszolgálatán lehet legegyszerűbben kiegyenlíteni. Mivel az ügyfélszolgálaton történő befizetés bankkártyás vásárlásnak minősül, ügyfeleink kifizetéseit nem terhelik banki költségek. Ehhez a PÉTÁV e-ügyfélszolgálatára való regisztrációt követően, belépés után kattintsunk a „Számlafizetés” feliratra, itt kiválaszthatjuk a befizetni kívánt számlát. Az online bankkártyás fizetés elirányít az OTP Simple Pay biztonságos befizető felületére, ahol a kártyaadatok megadását és a tranzakció jóváhagyását követően ügyfeleinknek nincs más teendőjük.

Számláikat csoportos beszedési megbízással is teljesíthetik ügyfeleink.

A megbízást a számlavezető bank felé elég egyszer megadni. A megbízás megadásakor a pontos beazonosítás érdekében meg kell adni a 11 jegyű vevő (fizető) azonosítót, amely a számla 3. oldalának bal felső sarkában található. Kérjük ügyfeleinket, kizárólag a 11 jegyű vevő (fizető) azonosítót adják meg.

Banki eseti átutalással is ki lehet egyenlíteni a távhőszámlákat. A PÉTÁV Kft. bankszámlaszáma: 10402427-00029776-00000001. Kérjük, az utalás közlemény rovatában minden esetben tüntessék fel a számla sorszámát, valamint a 11 jegyű vevő (fizető) azonosítót, mely a számla 3. oldalának bal felső sarkában található.