Folytatódik a távhővezeték építés a keleti városrészben


2020. november 6.

A munkálatok jó ütemben haladnak, így a tervezettnél korábban, már november elején elérte az új vezeték az Engel János utat. A távhővezetéképítés és a vízhálózat egyidejű korszerűsítése miatt november 9-től lezárások várhatóak az Engel János úton.

A PÉTÁV Kft. a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nkft. szervezésében és ütemezésében 50 százalékos európai uniós támogatást nyert az „Új fogyasztók csatlakoztatása és szolgáltatói hőközpontok szétválasztása a pécsi távhőrendszeren” projekt megvalósításához. Ennek keretében új távhővezeték épül a keleti városrészben. Október elején a Diósi úton elindult a kivitelezés, ahol a PÉTÁV Kft. projektjéhez kapcsolódva a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. az ivóvízhálózatot újítja fel. A két cég összehangoltan, egy munkaterületen dolgozik, így feleannyi ideig szükséges zavarni a forgalmat. A munkálatok jó ütemben haladnak, így a tervezettnél korábban, már november elején elérte az új vezeték az Engel János utat. A távhővezetéképítés és a vízhálózat egyidejű korszerűsítése miatt november 9-től lezárások várhatóak az Engel János úton.

November 9-18. között három ütemben, nyílt árkos munkavégzéssel zajlik az Engel János út alatt futó vezeték építése, amely a forgalmi rend változásával jár: 

  1. November 9-én reggel 8 órától egy napra elzárják a forgalom elől az Engel János út nyugati oldalának külső sávját a Diósi út kereszteződésénél. Ez idő alatt a Diósi út zsákutcává válik az Engel János út felé, és csak az Eper utca irányából lesz megközelíthető. Délutánra az érintett sávot ideiglenesen helyreállítják, majd aznap vissza is adják a forgalomnak.
  2. November 10-15. között az Engel János út belső két sávjában dolgoznak a szakemberek, így mindkét oldalon félpályás lezárás mellett haladhat a forgalom.
  3. November 16-18. között az Engel János út keleti oldalának külső sávját zárják el a forgalom elől a Diósi út kereszteződésében.


A félpályás sávlezárások miatt a forgalom feltorlódására lehet számítani. Aki teheti, továbbra is használja a kijelölt terelőútvonalakat: a keletről érkezők az Engel János u. - Vadász u. - Mathiász János u. felé tudnak kerülni; a belváros felől a Zsolnay Vilmos út - Mathiász János u. - Vadász u. - Engel János u. a javasolt terelőútvonal.

Egyúttal újra járható a Mathiász János utca - Diósi út - Zsolnay Vilmos úti kereszteződés, a területen a szakemberek befejezték az október elején indult munkálatokat, a kereszteződést november 4-től ismét használhatják a közlekedők.

Köszönjük a közlekedők türelmét és megértését!