Vigyázzunk a plombákra!


A használati melegvíz-mérőknek, az ügyfelekkel kötött megállapodás alapján, a zavartalan szolgáltatás, mérőleolvasás és a mérőn mért felhasználás elszámolása érdekében meg kell felelniük az elszámoló mérőkre vonatkozó előírásoknak.

Vigyázzunk a plombákra! képe

A lakásfelújítások és átalakítások időszakában számos olyan helyzet adódhat, amikor valamilyen okból hozzá kell nyúlni a melegvíz-mérőkhöz. Ilyenkor a legcélszerűbb átmenetileg leszerelni a mérőt, majd a munka végeztével visszatenni a helyére. Fontos azonban tudni, hogy a plombát csak a PÉTÁV Kft. szakemberei távolíthatják el, a plomba leszedésével ugyanis megszűnnek a mérés szerinti elszámolás feltételei. Ezért arra kérjük tisztelt ügyfeleinket, hogy a munkálatok előtt 3-5 nappal jelentsék be az ügyfélszolgálatunkon, hogy szükségessé válik a melegvíz-mérő elmozdítása, ekkor tudnak időpontot egyeztetni. Szerelő munkatársunk a helyszínen, díj ellenében rögzíti a mérőállást, leszedi a plombát, majd a megfelelő időpontban vissza is helyezi. Ez az eljárás a garancia arra, hogy az érintett ügyfél és a PÉTÁV Kft. közötti kapcsolat változatlanul zavartalan, kiegyensúlyozott maradjon.

 

A melegvíz-mérőkre azonban máskor is érdemes odafigyelni. Mivel csak az előírásoknak megfelelően kialakított, PÉTÁV Kft. által leplombált mérőhely lehet a korrekt elszámolás alapja, ezért célszerű havonta ellenőrizni a berendezés(ek) állapotát. Ha rendellenességet észlelnek (például: álló mérő, bepárásodott számlap, sérült plombák) kérjük, azonnal jelentsék be a hibát ügyfélszolgálatunkon. Emellett javasoljuk, hogy eladó és vevő közötti későbbi viták megelőzése érdekében tulajdonosváltás esetén, a leolvasás mellett, a felek ellenőrizzék a működőképességet és a plomba állapotát is. Bizonytalanság esetén a PÉTÁV Kft. szakértői segítséget tudnak nyújtani.

A meghibásodott mérő cseréje díjmentes, ha a meghibásodás nem szándékos beavatkozás következménye. A lejárt hitelességű mérők cseréjéről a PÉTÁV Kft. szintén díjmentesen gondoskodik. A csere időpontjáról társaságunk előre értesíti a lakókat.