MEKH Erőművek Éjszakája rendezvény


Társaságunk is csatlakozott a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Erőművek Éjszakája című rendezvényéhez. Október 11-én az érdeklődőknek bemutatjuk a pécsi távhőszolgáltatás működését.

MEKH Erőművek Éjszakája rendezvény képe

Az érdeklődőket szeretettel várjuk a PÉTÁV Kft. Pécs Tüzér u. 18-20. szám alatti telephelyére. A programon való részvétel regisztrációhoz kötött.

A regisztrálni a rendezvény honlapján lehet.

https://eromuvekejszakaja.hu/

 

 

 „A villamos energia és a távhő mindennapjaink elengedhetetlen energiaforrásai.

Szinte nincs olyan tevékenységünk, amelyhez ne használnánk valamilyen formában az elektromosságot. Árammal működtetjük a háztartási eszközeinket, áramot használunk otthonaink világításához és a közlekedéshez is.

Mindennapjaink kényelmét szolgálja a távhő is. Télen ez biztosítja a rendszerre csatlakoztatott lakások és közintézmények fűtését, illetve meleg víz előállítására is használható.

Nap mint nap több ezren dolgoznak azért, hogy ezek az alapvető szolgáltatások biztonságosan, jó minőségben és megfizethető áron jussanak el háztartásainkba.

De hol, hogyan és milyen berendezésekkel állítjuk elő a villamos energiát és a távhőt?

2019. október 11-én az ország számos településén, mintegy 40 villamos energiát termelő erőmű és távhőt előállító fűtőmű nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, ahol ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz.

A látogatókat szakértő „idegenvezetők” kísérik végig az egyes helyszíneken, akik közérthetően és élményszerűen mutatják be az erőművek, a fűtőművek és az energiatermelés működését.

A program célja, hogy az érdeklődők megismerkedjenek a villamos energia és a távhő előállításának műszaki hátterével, érdekességeivel, az alapvető műszaki folyamatokkal és berendezésekkel.”

https://www.facebook.com/eromuvekejszakaja/