Távfűtés az átmeneti időszakban


A távfűtött lakóépületek 97 százalékának olyan megállapodása van társaságunkkal, amely leegyszerűsíti a fűtésindítási, leállítási eljárást a fűtési időszak elején és végén. A lakóközösségek felhatalmazása alapján PÉTÁV Kft. az időjárási viszonyoktól függően helyezi üzembe, illetve üzemen kívül a fűtőberendezések központi elemeit.

A fűtési időszak utolsó hónapjában – április 15 és május 15 között – társaságunk a lakóépületek fűtésének leállítását a már megszokott módon, az időjárásnak megfelelően, a megállapodásban foglaltak szerint teljesíti.
Ettől eltérően, a fűtési célú szolgáltatás lemondásáról, igénybevételéről a lakóközösségek egyedileg rendelkezhetnek közös képviselőiken keresztül ügyfélszolgálati irodánkon.
Az április 15-ét követő, változékony időjárás jellemezte időszakban általában az esti és a hajnali alacsony hőmérsékletek indokolják a fűtést. A nappali felmelegedések hatását az épületekben a távhőellátó rendszer szabályozástechnikája a teljes kikapcsolás nélkül is kezelni tudja. Ha napközben nem indokolt a fűtés, a fűtési berendezések automatikusan leállnak, indokolt esetben automatikusan újraindulnak.