Zöld Város Lakossági Pályázat


2019. július 31.

Iparosított technológiával épült lakóépületek közösségi tereinek üzemeltetéséhez, energia-megtakarítást eredményező felújításra és korszerűsítésre

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet az iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatására.
A támogatás célja az 1992. július 01. előtt kiadott építési engedély alapján iparosított technológiával épített lakóépületek közösségi tereinek üzemeltetéséhez energia-megtakarítást eredményező felújítási, illetve ezzel összefüggésben épületvillamossági rendszereinek, berendezéseinek felújítási és korszerűsítési munkáinak elvégzése, valamint a megújuló energiafelhasználás növelése céljából történő berendezések telepítése. A pályázat szempontjából iparosított technológiával épített lakóépületnek tekintendő a panel, a közép- és nagyblokk, az alagútzsalu, az öntött, a vasbeton vázas és az egyéb, előregyártott technológia felhasználásával épített lakóépület.
   
Pályázatot nyújthatnak be a társasházak és lakásszövetkezetek saját tulajdonú épületeik, energia-megtakarítást eredményező felújításának támogatására.
Pályázat tárgya csak teljes épület, vagy dilatációval határolt épületrész lehet.
   
Támogatott tevékenységek:
- A lépcsőházak és az egyéb közös fűtött helyiségek (pl. közös tárolók, stb.) külső nyílászáróinak energiatakarékos cseréje 100%-ban.
- Az utolsó fűtött lakószint feletti födém teljes felületének (fölső síkjának) hő- és vízszigetelése, ha az épület lapos tetős szerkezetű, vagy hőszigetelése és magastető kialakítása.
- Az első fűtött lakószint alatti födém hőszigetelése, amennyiben az első fűtött lakószint alatti födém fűtetlen helyiséggel (például pince, garázs stb.) érintkezik.
- Az épület lépcsőházi világítási villamos rendszerének korszerűsítése, energiamegtakarítást eredményező átalakítása, felújítása, valamint szükség szerint az épület közös részein elhelyezett, illetve azokon áthaladó villamos kapcsoló-biztosító-, főelosztó berendezés korszerű berendezésekre történő cseréje, valamint a lakások mérőórájáig kiépített elosztóhálózat és világítási hálózat teljes felülvizsgálata, felújítása.
- Az épület felvonójának energia megtakarítást eredményező korszerűsítése.
- Az épület közösségi villamosenergia méréséről ellátott berendezések megtáplálására megújuló energiatermelő (naperőmű) rendszer telepítése.
   
Az igényelhető vissza nem térítendő önkormányzati támogatás mértéke, a támogatás szempontjából elismerhető bekerülési költség maximum 50%-a, de lakásonként legfeljebb bruttó 50.000,- Ft.

A pályázóknak részletes pályázati felhívás-útmutató - nyomtatványokkal együtt áll rendelkezésre, amely az önkormányzat honlapjáról az alábbi címről tölthető le: https://gov.pecs.hu/register/newsDetail/332
   
Pályázatok benyújtási határideje: 2019. szeptember 30.
   
A nyertes pályázatok, az illetékes testületi döntést követően, hirdetmény formájában kerülnek közzétételre