Vezetékcsere az ECE területén


2002. augusztus 17.

A szolgáltatás korlátozása nélkül végzi karbantartási munkáit a Pétáv Kft. A megyeszékhely távhőrendszere több városrészben is új hőközpontokat kap, rövidesen megkezdődik a leendő ECE üzletközpont alatti vezetékszakasz áthelyezése is.

A fűtésszünet utolsó heteit kihasználva ütemezve zajlanak a pécsi távhőrendszer rekonstrukciós munkálatai. Mint Kakas Ernőtől, a Pétáv Kft. fejlesztési osztályvezetőjétől megtudtuk, a hőközpontok átvizsgálása, illetve modernizációs beruházásai nem érintik a melegvíz-szolgáltatást, a fogyasztók nem észlelhetik a beavatkozásokat.

A Pétáv a város több pontján, így a Zsolnay lakótelepen, a Kodály Zoltán úton, illetve a Nagy Imre úton új, modern hőközpontokkal váltja fel az eddig működő rendszereket. Az új központok az épülettömbök rugalmasabb ellátását teszik lehetővé. A rekonstrukciós cserék folytatását jövőre tervezi a Pétáv.

A távfűtő cég idei, mintegy 350 milliós beruházási költségvetésének egyik legnagyobb eleme a leendő ECE üzletközpont alatti belvárosi vezeték egy szakaszának áthelyezése lesz. A Czinderi-tömböt átszelő vezeték egy 400 méteres darabját veszik ki, és helyezik át a Nagy Lajos király út szegélyére. A beavatkozásnak a Bajcsy-Zsilinszky utcai bekötése járhat rövid ideig tartó átmeneti forgalomkorlátozással.

Kakas Ernő érdeklődésünkre elmondta, hogy a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a hivatalos távfűtési szezon október 15-én indul. Ezt megelőzően szeptember 15-től igényelhető a pótfűtés – a Pétáv részéről nem lesz akadálya a szolgáltatás elindításának –, amit előzetesen jelezniük kell a cég felé a lakóközösségeknek.

Kaszás E.

Dunántúli Napló