Nyári felújítások, korszerűsítések


2002. augusztus 28.

Üzemszünet nélkül zajlanak a munkálatok A PÉTÁV Kft. évről évre terv szerint végzi el a nyári időszakban a hőközpont-és vezeték-felújítási, korszerűsítési munkálatokat. A nagy volumenű munkák kivitelezése általában üzemszünet nélkül történik, kivéve azokat az akut eseteket, amikor szerelvénycseréket vagy rákötéseket végeznek.

  • Az idei évben, a fűtési idény kezdetére újabb 1500 lakás korszerűsítése történik meg - tájékoztat Kakas Ernő, a PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft. fejlesztési osztályvezetője. Társaságunk szakemberei is közreműködnek e munkálatokban, amelyek a Városi Környezetvédelmi és Energiahatékonysági Közalapítvány és a Széchenyi Terv által biztosított támogatások segítségével valósulnak meg.
  • Hat kertvárosi hőközpont komplex felújítása zárul augusztus végével. Jelentős beruházás ugyanakkor a volt Berek utcai iskola épületében egy új hőközpont telepítése is, valamint az Aidinger utcai 120 lakásos épülettömb hőközpontjának kialakítása is. Tovább folytattuk a hőközpont szétválasztási projektet, melynek keretében a Melinda utcai körzetben négy hőközpont kerül kialakításra a hozzá kapcsolódó primer vezeték hálózattal a Zsolnay úti lakótelepen öt hőközpont és a Kodály Zoltán utcai területen három hőközpont kialakítására kerül sor. Ezekkel a rekonstrukciókkal a magasabb színvonalú szolgáltatás elérését tesszük lehetővé. 

    A kertvárosi lakótelep legkorábban épített részén a telemechanikai rendszer bővítése is megtörténik, melynek eredményeként a távfelügyeleti rendszer kiterjesztése kertvárosban teljessé válik. Az épületenkénti szétválasztással biztosítjuk a távfűtés mérés szerinti elszámolásának lehetőségét. A három éves program alapján mindenhova korszerű ultrahangos hőmennyiségmérőt szerelünk fel.
  • Kiemelkedő az Ybl Miklós utcai 17 emeletes épület teljes fűtés rekonstrukciója, mely az épület belső fűtési rendszerének modernizálását, a radiátorok cseréjét és a lakásonként mérés feltételeinek biztosítását egyaránt jelenti, valamint a hőközpont is egy teljes felújításon esett át.
  • Az új ECE üzletközpont építéséhez már az idén, a fűtési szezon előtt biztosítjuk egy nagy keresztmetszetű távfűtési vezetékpár áthelyezésével a szolgáltatás várhatóan jövő évi igénybevételét. Ez a munka rövid ideig Nagy Lajos király útján és a Bajcsy-Zsilinszky utcában lesz a közlekedésben részt vevők számára is érzékelhető.

A 2002. évben tervezett felújítások, bővítések, rekonstrukciók és az új beruházások összege közel 300 millió forintot jelent, s 28-29 millió forint értékben egyedi munkálatokat is elvégzünk, mely többek között a vezetékek szigetelésének felújítását, a vasbeton tartószerkezetek megerősítését is jelenti. Minden munkálattal az őszi fűtési idény megkezdése előtt végzünk, hogy az esetleges pótfűtési igényeket a szezon megkezdése előtt tudjuk biztosítani.