Új hőközpont az egyetemnek


2002. szeptember 24.

Folytatja korszerűsítési munkáit a PÉTÁV A PÉTÁV Kft. végzi a Pécsi Tudományegyetem Jogi és Közgazdasági Kara épületének távfűtési rekonstrukcióját. A cég idei korszerűsítési és beruházási programjában számos lakossági érdekeltség található.

A PTE Rákóczi úti tömbjének rekonstrukciós munkálatai során új fűtési rendszert is kap az egyetemi épület.

– Az új hőközpont kivitelezésében majd üzemeltetésében is szerepet vállal a PÉTÁV, amely egyben tulajdonosa is az új közműegységnek. A távfelügyeleti rendszerrel működtetett hőközpont a jövőben a megduplázott távhőellátási kapacitás, az igényekhez igazodó szolgáltatás mellett a használati meleg víz biztosításában, a légtechnikai rendszerek működtetésében is szerepet kap – tájékoztatta lapunkat az újdonságról Győri Csaba, a PÉTÁV műszaki igazgatóhelyettese.

Az egyetemi fűtés-korszerűsítés mellett a fűtési szezon beindulása előtt számos rekonstrukciós munkát végez a PÉTÁV. Rekordnak számító két hét alatt, a Pécsi Napok nyitása előtt készült el az ECE-beruházás kapcsán szükségessé vált vezetékkiváltás, illetve az új bekötések létesítése a Bajcsy-Zsilinszky úton.

Új hőközpontokat adtak át a Zsolnay-lakótelepen, a Berek utcai iskolában, illetve az uránvárosi 17 emeletesben, utóbbinál a lakások fűtési rendszerét is modernizálták. Készül az Aidinger utcai 120 szociális bérlakás új hőközpontja, rövidesen megtörténik a lakások rendszerbe kapcsolása.

K. E.

Dunántúli Napló