Részvénytársaság lesz a PÉTÁV


2002. november 23.

Piaci kihívások, fogyasztói igények sürgetik az átalakulást Megkezdődött az a szervezeti változási folyamat, amelynek végén részvénytársasággá alakul a ma még kft.-ként működő PÉTÁV. A változást a piaci kihívások és a fogyasztói igények is sürgetik.

– Egy folyamat közben vagyunk, aminek a végén, várhatóan 2003 őszén részvénytársasággá alakul át a PÉTÁV – tájékoztatta lapunkat az elképzelésekről Gasz Zoltán, a cég igazgatója. – A változás nem csak az új cégforma felvételét jelenti, ugyanis elképzeléseink szerint egy, a fogyasztók igényeinek gyors és rugalmas kiszolgálására alkalmas szervezeti formát építünk ki. Ez azért fontos számunkra, hogy a szolgáltatási igények mielőbbi teljesítésétől kezdve a számlázáson át egészen a lakások tulajdonosváltásáig, a kintlévőségek kezeléséig egy átlátható hatékony ügykezelési rendszert hozzunk létre.

Gasz Zoltán elmondta, hogy mint a megye legnagyobb közszolgáltatója, a PÉTÁV árbevételét, nagyságát, fogyasztói számát tekintve is megérett már a szervezeti váltásra. A részvénytársasági forma a cég további eredményes működtetéséhez szükséges rugalmas döntési mechanizmus kiépítését is lehetővé teszi. Mint a cégvezető hangsúlyozta, erre azért is szükség van, mert a piaci helytállás érdekében a társaság a korábbinál aktívabb kapcsolattartásra, offenzív marketingpolitikára készül.

A cég jelenleg 30 ezer 500 lakás fűtését biztosítja a baranyai megyeszékhelyen, és több ezer gazdasági és intézményi ügyféllel rendelkezik. A korábban 100 százalékos önkormányzati tulajdonú cég életében komoly változást hozott a korábban Pécsi Erőmű Rt., ma PANNONPOWER Rt. 49 százalékos tulajdonrészesedése. A privatizáció ugyanis egyben a kft. feltőkésítését is eredményezte.

A PÉTÁV a közelmúltban sikeresen auditáltatta az ISO integrált minőségbiztosítási rendszerét, az erről szóló tanúsítványt a közeljövőben veheti át a cég vezetése.

Jövőre mindenhol mérnek

A távfűtési törvény értelmében 2003-ban valamennyi hazai távfűtéses lakás esetében meg kell teremteni a mérés szerinti elszámolás feltételeit. Pécsett 23 ezer lakás esetében már megvalósult az ehhez szükséges fejlesztés. Nincs technikai akadálya annak, hogy a fennmaradó lakások esetében is határidőre elvégezzék a kellő beavatkozásokat. Közalapítványi támogatással az elmúlt években Pécsett mintegy 9500 lakás fűtési rendszerének korszerűsítését hajtották végre, ezt a programot szintén folytatják jövőre.

Kaszás E.

Dunántúli Napló