Távfűtés az átmeneti időszakban


Szeptember 15-én kezdetét vette a fűtési időszak, ami a következő év május 15-ig tart.

Távfűtés az átmeneti időszakban képe

A távfűtött lakóépületek 97 százalékának olyan megállapodása van társaságunkkal, amely leegyszerűsíti a fűtésindítási, leállítási eljárást a fűtési időszak elején és végén. A lakóközösségek felhatalmazása alapján a PÉTÁV Kft. az időjárási viszonyoktól függően helyezi üzembe, illetve üzemen kívül a fűtőberendezések központi elemeit. Így fogyasztóink a hőszolgáltatást anélkül tudják igénybe venni, hogy a lakótársakkal folyamatosan egyeztetni kellene az épület fűtésének beindításáról és leállításáról. A megállapodással rendelkező épületeknél a PÉTÁV akkor indítja el a fűtésszolgáltatást, több időjárási tényezőt is figyelembe véve, ha a napi átlaghőmérséklet 12°C körüli értékre csökken.

A megállapodásban rögzítettektől eltérő igények esetén természetesen a lakóközösségeknek lehetősége van lemondani, vagy megrendelni a fűtést. Ezt eseti igénybejelentéssel lehet megtenni társaságunk ügyfélszolgálatán.

Minden lakóközösség függetlenül attól, hogy rendelkezik-e megállapodással vagy sem, a képviselőik útján (közös képviselők, lakásszövetkezetek) egyedileg rendelkezhet a fűtés indításáról, illetve leállításáról.